Skip to main content
 

Springbræt

- din vej til arbejdsmarkedet

Forsiden
Om Springbræt
Vores indsats
Info til borgere
Info til virksomheder
Gode historier
Find vej til Springbræt
Medlemslogon

Springbræt er en del af den socialøkonomiske virksomhed Dansk Råstof.

 

Springbræts vision er at skabe varige løsninger til glæde for den enkelte.

 

Enhver har ressourcer. Vi understøtter den enkelte i at blive en del af arbejdsfællesskabet.

 

Aktuelt: Torben har fået fleksjob i Røde Kors

 

 

Aktuelt: Mona kommer via Springbræts integrations-indsats i praktik i en tøjbutik

 

 

 


 Aktuelt: Else i praktik på Sølund Plejecenter

Else gik uden arbejde i flere år efter en slem faldulykke. I Springbræt fik hun hjælp til en praktik på Sølund Plejecenter, og nu vil hun uddanne sig til SOSU assistent.

 

 

 

Aktuelt: Majid kommer i praktik i Spar Supermarked

Ondt i ryggen gjorde en ende som jobbet som chauffør, men i Springbræt får Majid en ny mulighed i butiksbranchen.

 

 


 

Aktuelt: Tage har problemer med hjertet og kommer i praktik

Tage kommer fra Grønland, hvor han har arbejdet som chauffør og indenfor skibsfarten. Han håber på, at han kan rejse tilbage til Grønland og arbejde igen.

 

 

Aktuelt: Tone har været i Kafé Krone efter stress

Efter arbejde indenfor teateret gik Tone ned med stress. Springbræt kom i Kafé Krone og er nu begyndt på køkkenuddannelsen.

 

 

 

 

Aktuelt: Michael har fået hjælp for sin angst

Social angst og fobi har været en del af Michaels dagligdag i mange år. Gennem Springbræt fik han hjælp til at komme videre. Han er nu i fast arbejde i et boligselskab.

 

 

 

Aktuelt: Martin fortæller om, hvordan Springbræt hjalp ham videre

Mange års misbrug og tilknytning til kriminelle miljøer er blevet afløst af en hverdag uden stoffer, hvor Martins bruger sine gode evner som fortæller og historiker som byvandrer.

 

 

 

Aktuelt: Hotel Guldsmeden vinder Springbrætprisen 2013

Socialborgmester Jesper Christensen afslørede tirsdag vinderen af Springbrætprisen 2013, som i år går til Hotel Guldsmeden. Springbrætprisen gives til en virksomhed, som har ydet en særlig indsats for at skabe plads til udsatte mennesker på arbejdsmarkedet og med prisen følger 25.000 kr.

 

Det er Springbræt konsulent Helene Hansen, som indstillede Guldsmeden til årets pris. Hun motiverede indstillingen med, at Hotel Guldsmeden siger ja, hvor andre virksomheder ville have sagt nej. Konkret i forhold til at ansætte en medarbejder som Mia Thielsen, som er diagnostiseret med en hjernesvulst og har brug for job med særlige skånehensyn. 

 

Overrækkelsen af Springbrætprisen med (fra venstre mod højre ) Mia Thielsen, Guldsmeden - Kirsten Aggersborg, Guldsmeden – socialborgmester Jesper Christensen og Dansk Råstof’s direktør Torben Bo Hansen.

 

I forbindelse med Springbrætprisen er der blevet lavet tre film, som præsenterer tre af de otte indstillede viksomheder til årets pris. Det er Hotel Guldsmeden i Bredgade, Kastanjehusenes Plejehjems vaskeri i De Gamles By og Hellbrandt A/S i Hvidovre.

 

 

 

 

Aktuelt: Earl fortæller om at være i praktik i Kafé Krone

 

 

 

 

Aktuelt: Frivillighedscentret har lavet en video om Helle, der længe har været en glad bruger af Springbræt. Se videoen nedenfor.

 

 

 


Springbrætprisen 2012
 
Det blev den integrerede institution Pakhuset i Brønshøj, som løb med Springbrætprisen 2012 for den rummelige arbejdsplads. 
 
Vi takker for det gode samarbejde med Springbræt, og vi ønsker leder Erling Kølner Jensen fra Pakhuset stort tillykke med prisen.